Gizlilik Politikası

  • Bu Gizlilik Politikası ("Gizlilik Bildirimi"), kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, güvenliğinin sağlanması konularını ve bu konular ile ilgili olarak sahip olduğunuz haklarınızı açıklamaktadır. SCOTTY uluslar arası uygulama ve hukuktan kaynağını alan evrensel gizlilik kurallarına tam anlamıyla riayet etmektedir.

Özet İçerik

Kapsam ve Rıza

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Bildirimi'ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna (birlikte, "Hizmetler") uygulanacaktır. Hizmetlerimiz'i kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı

Kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar kapsamında işlenmesini sağlamak için uygun her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu güvenlik tedbirleri örneğin, kişisel verilerinizin yeterli düzeyde veri koruması sağlamayabilecek ülkelere aktarımı gibi konularda alınan önlemleri de kapsamaktadır. 

Kişisel Verilerin Toplanması

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı hesabı oluşturmak için ilgili formda bilgi verdiğinizde, seyahat ettiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar arası görüşmeler, sohbetler yaptığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka bir şekilde iletişime geçtiğinizde, kişisel verilerinizi topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası

Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimizi sunmak ve geliştirmek, sitemizde kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak (özellikle beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek), hesabınız veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak veya varsa hileli veya yasa dışı faaliyetleri tespit etmek, bunları engellemek ve bu tür konuları soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi, ilgili mevzuatın öngördüğü veya faaliyetlerimiz ile ilgili veya faaliyetlerimiz için gerekli oldukları süre boyunca muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, kapatılmış hesaplardaki kişisel verileri de yürürlükteki mevzuata uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, soruşturmalara yardımcı olmak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamak ve yürürlükteki mevzuatın müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için saklayabiliriz. 

Seçenekleriniz

Sizinle iletişime geçmek için kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili seçimde bulunabilirsiniz. Bu anlamda Ayarlar bölümünde, Bildirim Ayarları kısmında Uygulama İçi Bildirimler, Push Bildirimler veya SMS Bildirimler ile ilgili seçenekleriniz ve Ayarlar bölümünde, Hesap kısmında SMS bildirim seçeneklerimiz bulunmaktadır. Ayrıca bu bildirimlerin tamamını engelleyebilirsiniz. 

Erişim

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak, bunlara erişebilmenizi ve bunları düzeltebilmenizi temin etmek için önlemler alıyoruz.

Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, üçüncü kişi ve firmalar ile paylaşabiliriz. Bu kişisel verilerin paylaşımı, Hizmetlerimiz'i sunmamız ve Hizmetlerimiz'e erişiminizi sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız,  Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamaya koymamız, sürücüler ve kullanıcılar arasında hizmet alışverişinin tamamlanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi sağlamamız, Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasa dışı faaliyetleri engellememiz, bunları tespit ederek en az seviyeye indirmemiz ve bunları gereği gibi soruşturabilmemiz için gerekli olabilmektedir.

Güvenlik

Kişisel Verilerinizin kaybedilmesi, kötü niyetli olarak kullanılması, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, kişisel verilerinizin yetkisiz paylaşımı veya değiştirilmesi gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi korumaktayız. 

Haklarınız / Sorular ve Şikayetler

Bu bölüm, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması veya bu Gizlilik Bildirimi ya da yürürlükteki mevzuat uyarınca haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, bize yazılı olarak uygulamada Yardım bölümü aracılığı ile ulaşabilirsiniz. 

Kapsam ve Rıza

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili konuları ve bu kapsamda ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz dahil erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun; bu Gizlilik Bildirimi, yayınlandığı ve kendisine atıfta bulunulan Scotty Teknoloji Limited Şirketi’ne ait “SCOTTY” uygulaması ("Uygulama") ve bağlantılı diğer her türlü uygulamalar ve internet siteleri, ürün ve hizmet (birlikte, "Hizmetler") için geçerlidir. Uygulama’daki Hizmetlerimiz'in kullanımı veya uygulama üzerinde hesap oluşturulması, kabul ettiğiniz bu Gizlilik Bildirimi Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'e tabidir. Uygulama’mızı, Hizmetlerimiz'i kullanmaya devam ederek veya hesap oluşturarak Gizlilik Bildirimi, Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmeniz; bu Gizlilik Bildirimi'nde sizlere verdiğimiz bilgilendirmeye dayanarak kişisel verilerinizi Hizmet sunabilmemiz için gerektiği ölçüde ve açıklandığı şekilde toplamamıza, kullanmamıza, paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza özgür iradenizle ve açık şekilde verdiğiniz rızanızı göstermektedirSizden istenen bilgilerinize Hizmet sunmak üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgileri bizimle paylaşmamanız halinde, Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.  

Kişisel veriler

"Kişisel veriler", kimliği belirli ya da elimizde bulunan veya erişimimizin bulunduğu verilerden kimliği belirlenebilecek bir gerçek kişiye ait olan bilgiler anlamına gelmektedir. Kişisel veriler, toplulaştırılmış olan veriler ile anonim hale getirilmiş olan verileri, gerçek kişilere ait olmayan veya belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ait olmayan istatistikî veriler gibi bilgileri içermemektedir.

 

Bu Gizlilik Bildirimi'ndeki Değişiklikler

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Sitemiz'de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişikler hakkında ayrıca Bildirim aracılığıyla ve/veya e-posta ile duyuracağız. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, Uygulama’yı telefonunuzdan silmek suretiyle üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı

SCOTTY, gizlilik yükümlülüklerine uygun şekilde Hizmet sunmak, kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen kapsamda ve amaçlar doğrultusunda işlenmesini sağlamak ve kişisel verilerinizi yeterli düzeyde korumak konusunda gösterdiği kararlılığı, aldığı organizasyonel, teknik, idari ve/veya sözleşmeye dayalı tedbirlere de yansıtmıştır. Bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın; Gizlilik Politikası'nda belirtilen kapsam içinde, açıklanan amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olarak kişisel verilerinizin yurt dışına aktarılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz. Bu kapsamda yurt dışına kişisel veri aktarımının söz konusu olduğu hallerde; yürürlükteki mevzuat uyarınca her türlü ek yasal gereklilik ve tedbir de ayrıca yerine getirilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanması

Kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Uygulama’mızda veya Sitemizde yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya seyahat ettiğinizde veya Bize Yazın kısmını kullandığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle veya diğer kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde ve Uygulama’mızı kullandığınızda topluyoruz, işliyoruz ve muhafaza ediyoruz. Topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıdakilerdir: Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler;

  • Hesap oluşturduğunuzda; adınız, doğum tarihiniz , telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi tanımlayıcı bilgileriniz;
  • Uygulamada’ki faaliyetleriniz kapsamında gerçekleştirilen işlemler sırasında seyahat talepleriniz, seyahatlerinizin nitelikleri ve nicelikleri ile ilgili bilgiler dahil tüm yaptığınız işlemler sonucunda ortaya çıkan, ürettiğiniz veya hesabınız ile bağlantılı olan işlemler ilgili içerikler;
  • Ayrıca, Uygulama’da yer alan formlar aracılığıyla, uygulama üyeliği için oluşturduğunuz kullanıcı hesabınıza ilişkin bilgilerinizi güncelleyerek veya bilgi ekleyerek, uyuşmazlık çözümüne katılarak veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçerek sunmuş olduğunuz diğer bilgiler ve bu kapsamda oluşan kullanıcılar dâhil yapılan her türlü görüşme/yazışma içerikleri ile bunlara ilişkin kayıtlar;
  • Kimliğinizi doğrulayabilmek veya tespit edebilmek için yürürlükteki kanunlar uyarınca toplamamız ve işlememiz gereken veya buna izin verilen diğer bilgiler;
  • Bazı hallerde, hukuka aykırı, tehditkar, hakaret içeren ve sair istenmeyen hususlar yaşandığına ilişkin kullanıcılarımızdan veya üçüncü kişilerden gelen şikayetleri değerlendirebilmek amacıyla haberleşme ve diğer yazışma içerikleri.

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler

  • Hizmetlerimiz'i kullanımınız ve bizimle iletişiminiz gibi konular hakkında da bilgi toplamaktayız. Bu bilgiler, Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Uygulama’da yer alan bir formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, sürücüler ile iletişime geçtiğinizde veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçtiğinizde kullandığınız (tablet, bilgisayar vs. diğer cihazlar dahil) cihazlardan aldığımız bilgilerdir. Bu bilgiler, cihaz kimliği veya benzersiz tanıtıcı, cihaz türü, reklam tanımlayıcı ve benzersiz cihaz simgesinden oluşmaktadır.
  • Mobil cihazınızdan elde edilen lokasyon bilgileri dahil olmak üzere coğrafi konum bilgileri. Mobil cihazların çoğunun, mobil cihazın cihaz ayarlar menüsündeki bulunan bir uygulama ile lokasyon hizmetlerini kontrol etmenize veya kullanımını devre dışı bırakmanıza olanak sağladığını hatırlatmak isteriz.
  • Uygulama görüntüleme istatistikleri, uygulama gelen ve giden trafik bilgileri, yönlendiren URL, reklam verileri, IP adresiniz, göz atma geçmişiniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar, telefon, tablet vb. ve bağlantı bilgileri.

Çerezler, web işaretçileri ve benzer teknolojiler kullanarak topladığımız kişisel bilgiler  Hizmetlerimiz ile ilgili yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak için reklam ve e-posta içeriğimiz ile, çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız.

Topladığımız verileri, üçüncü kişilerden aldığımız veriler ile birleştirebilir ve hesap bilgilerinize ekleyebiliriz. Örneğin, herkese açık olan demografik bilgileri, ek iletişim bilgilerini, kredi kontrol bilgilerini ve kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan bilgileri, yürürlükteki kanunların müsaade ettiği şekilde toplayabiliriz ve kullanabiliriz.

  • Sosyal medya siteleri ile bilgi paylaşımınıza veya hesabınızı oluşturmak veya ilgili sosyal medya sitelerine hesabınızı bağlamak için sosyal medya sitelerini kullanmanıza izin verebiliriz. Bu sosyal medya siteleri, bize (görüntülediğiniz içerik, beğendiğiniz içerik ve size gösterilen veya tıklamış olabileceğiniz reklamlar hakkında bilgiler gibi) ellerinde bulundurdukları birtakım kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları ile erişimimizin bulunacağı kişisel verileri ve ilgili sosyal medya sitesinde hakkınızda saklanan kişisel verilere erişimimizi sağladığınızda verdiğiniz izinleri kontrol edebilirsiniz. Sosyal medya sitesi tarafından yönetilen bir hesabı, Scotty hesabınız ile ilişkilendirerek ve bu bilgilere erişimimiz için izin vererek, bu sosyal medya siteleri tarafından sunulan bilgileri, bu Gizlilik Bildirimi uyarınca toplayabileceğimizi, kullanabileceğimizi ve muhafaza edebileceğimizi kabul edersiniz.
  • Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler gibi), yalnızca söz konusu kişilerin önceden alınmış açık onayları varsa bize sunabilirsiniz. Bu kişileri de aynı zamanda Gizlilik Bildirimimiz uyarınca kendilerinin kişisel verilerini nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz hakkında bilgilendirmelisiniz.

Yukarıda belirtilen kapsam ve sınırlar içinde kişisel veriler arasında yalnızca yürürlükteki mevzuatta tanımlanan, hukukun izin verdiği kapsamda (kılık kıyafet, biyometrik özellik taşıyan ses kayıtları, satın alınan veya incelenen ürünler ilintili olduğu ölçüde sağlık ve cinsel hayatla ilişkili olabilecek bilgiler gibi)  özel nitelikli kişisel verilerin de  yer alabileceğini ve bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın, söz konusu kişisel verilerin elde edilmesi ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan şekilde kullanılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası

Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, Uygulama’da kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, hesabınız ve Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size müşteri hizmetleri sunmak, sürücü ve kullanıcı arasındaki iletişimi sağlayarak seyahat işlemlerinizin gerçekleştirmesine yardımcı olmak, kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak ve hileli veya yasa dışı faaliyetleri tespit etmek, engellemek, en aza indirmek ve soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde kullanabilir ve muhafaza edebiliriz: 

Hizmetlerimiz'in sunulması, geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi

  • Hizmetlerimiz'e erişim sağlamak ve Hizmetlerimiz'in kullanılmasını sağlamak;
  • Size özel promosyon ve kampanya içeren bir Uygulama içeriği sunmak;
  • Seyahat geçmişiniz, dahili mesajlarınız ve diğer özelliklere erişiminizi sağlamak;
  • Hizmetlerimizi özelleştirmek, ölçmek ve geliştirmek;
  • Bilgileri topladığımızda açıklanan şekilde talep edebileceğiniz diğer hizmetleri sunmak;
  • Size (reklam, arama sonuçları ve diğer kişiselleştirilmiş içerik gibi) konum tabanlı hizmetler sunmak için coğrafi konum bilgileri kullanabiliriz.

Hesabınız ile ilgili olarak sizinle iletişime geçilmesi ve müşteri hizmetleri sunulması

  • Hesabınız ile ilgili olarak bildirimde bulunmak, hesabınız ile ilgili sorunları gidermek, şikayet ve önerilerinizi değerlendirmek, uyuşmazlıkları çözmek, borçlu olunan ücret veya tutarları tahsil etmek, anketler veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için sizinle iletişime geçmek veya başka şekilde gerekli olduğu ölçüde size müşteri hizmetleri sunmak ve ilgili işleme konu olan tarafların bilgilerini teyit etmek;
  • Kullanıcı Sözleşmemiz'i, varsa sizinle imzaladığımız diğer herhangi bir sözleşmeyi ifa etmek veya söz konusu sözleşmelerden ve/veya yürürlükteki mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi ya da hakların kullanılabilmesi için gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek, bu kapsamda gerekli tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek;
  • Reklam ve pazarlama iletişimlerimizin kişiselleştirilmesi ve sizinle daha ilgili olmasını sağlamak ve geliştirmek
  • Kupon, indirim ve özel promosyonlar sunmak ve onayınızın olduğu hallerde Hizmetlerimiz hakkında sizi bilgilendirmek için e-posta, telefon, push, SMS ile sizinle iletişime geçmek;
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak hedeflenmiş pazarlama, hizmet güncellemeleri ve promosyonel teklifler sunmak;
  • Bu amaçlar kapsamında sizinle e-posta, telefon, push, SMS ile iletişime geçebiliriz. İletişime geçilmesine onay vermiş olmanız halinde, e-posta, SMS mesajı, telefon ile iletişime geçmemiz için sunmuş olduğunuz iletişim bilgilerini kullanacağız. Sizinle telefon ile iletişim kurarken, otomatik çevirici veya önceden kaydedilmiş arama ya da SMS gönderme gibi yöntemler kullanabiliriz. Bu kapsamda SMS ve diğer veri iletimi ücretleri uygulanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Hileli ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi, tespit edilmesi, en aza indirilmesi ve soruşturulması

  • Dolandırıcılık, güvenlik ihlalleri, şüpheli işlemleri, potansiyel olarak yasaklanabilecek, yasaklanmış veya yasadışı faaliyetleri engellemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak;
  • Gizlilik Bildirimimiz, Kullanıcı Sözleşmemiz veya diğer politikaların uygulanmasını sağlamak;

Kişisel verilerinizi faaliyetlerimiz için gerekli ve faaliyetlerimizle ilgili oldukları ve saklama amacımız gerektirdiği sürece muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, yürürlükteki kanunlara uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, sorunları gidermek, soruşturmalara yardımcı olmak, kullanıcı şikayetlerini çözmek, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamak ve yürürlükteki kanunların müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için kapatılmış hesaplara ilişkin kişisel verileri saklayabiliriz. Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi belirlenen süreler boyunca saklamakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz. Kişisel verilerinizi muhafaza etmemizi gerektiren hallerin ortadan kalkması durumunda, kişisel verileriniz güvenli bir şekilde imha edilecek veya anonim hale getireceğiz.

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir. Oturumunuzu alışılmış olduğu üzere, oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Uygulamanın mevcut olduğu telefonda, uygulamanın otomatik olarak açılması nedeniyle, telefonunuzun rızanız hilafına üçüncü şahısların eline geçmesini engellemek için azami özen göstermenizi, bu hususta telefonunuzun güvenlik seçeneklerini en kapsamlı şekilde kullanmanızı öneririz.

Rızanın geri alınması 

Bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar ile kişisel verilerinizin kullanılması veya açıklanması ile ilgili rızanızı geri almanız durumunda, Hizmetlerimiz'in bir kısmından ya da hiçbirinden faydalanamayabilirsiniz. Sizden istenen bilgilerinize, Hizmet sunmak ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan faaliyetleri yerine getirebilmek üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgilerin yokluğunda müşteri desteği ile Kullanıcı Sözleşmemiz'de yer alan Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.

Erişim

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi temin etmek için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirler alıyoruz.

  • Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.
  • Herkese açık bir içerik girmeniz halinde, bu içeriği değiştiremeyebilir veya silemeyebilirsiniz. Talebiniz üzerine, hesabı kapatarak hesap faaliyetiniz ve yürürlükteki mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin görüntülenmesini makul olan en kısa sürede sonlandıracağız.

 

  • Kişisel verilerinize erişim, kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili yasal haklarınıza saygı göstereceğiz. Kişisel verilerinizle ilgili haklarınızı kullanabilmek için uygulamada yer alan Bize Yazın bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Buna ilişkin olarak ayrıca Şartlar bölümünü ziyaret edebilirsiniz.


Kişisel verilerinizi, bu Gizlilik Politikası'nda açıklanan faaliyetlerin yürütülmesi için hizmet aldığımız  ve/veya işbirliğinde bulunduğumuz iş ortakları gibi üçüncü kişilerle paylaşabiliriz. Bu paylaşımlar, üçüncü kişi ve firmalar ile ilgili güvenliğe ilişkin değerlendirmeler ve analizler tamamladıktan sonra gerçekleşecektir. Paylaşmamızın amacı, Hizmetlerimiz'e erişim sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi yürütebilmemiz veya Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasa dışı faaliyetleri engellememiz, tespit etmemiz, en aza indirmemiz ve bu türden faaliyetleri soruşturmamız için gerekli olabilir. Kişisel verileri aşağıda sayılan belirli amaçları yerine getirmek için ve doğrudan alakalı ve gerekli kişilere açıklamaktayız. Yukarıda belirtildiği üzere, kişisel verilerinizi, açık rızanız olmaksızın, pazarlama ve reklam amaçları için üçüncü kişilere aktarmamaktayız.Kişisel Verilerin Paylaşılması

Hizmet sağlayıcıları ve finansal kuruluş ortakları

  • Potansiyel yasa dışı veya şüpheli işlemler, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalinin, dolandırıcılığın ve/veya şüpheli işlem ihlallerinin engellenmesi, tespit edilmesi, en az seviyeye indirilmesi ve soruşturulması, üye ve promosyon programları, ortak markalı kredi kartları, kişisel reklam sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer iş operasyonlarında bize yardımcı olmaları için yurt içinde veya yurt dışında bulunan üçüncü kişi hizmet sağlayıcılarımız ile de verileriniz paylaşılabilecektir.
  • Kayıt, işlem ve müşteri desteği gibi ortak içerik ve hizmetler sunmak için size finansal ürünler sunabilecek olan üçüncü kişi finans kuruluşlarıyla da verileriniz paylaşılabilecektir. Söz konusu üçüncü taraf finans kuruluş ortakları, kişisel verilerinizi, yalnızca hizmetlerini talep etmiş ve bu kuruluşlara onay vermiş olmanız halinde, size pazarlama iletişimleri göndermek için kullanabilecektir.

Kolluk kuvvetleri, yasal muameleler, resmi makamlar ve yasal yetkililer

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i icra etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasa dışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi, dolandırıcılık şikâyetleri, seyahat geçmişi ve listeleme geçmişi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Kredi notu raporu veya dosyasına yansıtılabilecek olan gecikmiş veya yapılmamış ödemeler veya hesabınızdaki diğer temerrüde düşmüş ödemeler ile ilgili bilgiler gibi bilgileri de yürürlükteki mevzuat tarafından yetkilendirilmiş olan kredi kuruluşları ile paylaşılabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasa dışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.

 

Diğer sürücüler/kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, isminiz, iletişim bilgileriniz, gibi işlemleri tamamlamak için gerekli olan bilgileri diğer kullanıcıların/sürücülerin talep etmesi gerekmektedir ve biz de platformumuz üzerinden diğer kullanıcılara iletilecek söz konusu bilgileri sadece anılan amaçlarla ilgili ve sınırlı olacak şekilde onlara iletmekteyiz.  Herhangi bir seyahatin engellenmesi, başarısız olması veya sonradan geçersiz kılınması durumunda, diğer kullanıcılara başarısız olan işlemlerin ayrıntılarını da sunabiliriz. Bilgilerinizi alan diğer kullanıcıların, bu bilgileri, açık rızanız olmaksızın, pazarlama amaçları ile sizinle irtibata geçmek gibi, işlem ile ilgili olmayan amaçlar için kullanmalarına izin verilmemektedir. İstenmeyen veya tehditkar mesajlar ile kullanıcılar ile iletişime geçilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

Değişiklik

Diğer herhangi bir şirket ile birleşmemiz veya diğer herhangi bir şirket tarafından iktisap edilmemiz halinde, bilgileri, bu şirketler ile yasal mevzuat ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan evrensel gizlilik standartları uyarınca paylaşabiliriz. Böyle bir durumda, birleştirilen yeni tüzel kişiliğin kişisel verileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Bildirimi'ne uymasını zorunlu kılacağız. Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi'nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Güvenlik

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim çift yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, uygulamada yer alan Bize Yazın bölümünden lütfen bize ulaşınız. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Haklarınız

Erişim bölümü altındaki haklarınıza ek olarak:

  • 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bize başvurarak, kendinizle ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilecek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz. Böylelikle; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'un 11.maddesi gereğince,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir;
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini öğrenebilir;
  • Eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz;

İşlenen kişisel verilerinize ilişkin itiraz hakkı ve zarar uğramanız halinde zararın giderilmesi hakkınızı kullanabilirsiniz Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere uygulamada yer alan Bize Yazın iletişim kanalı üzerinden yardımcı olmaya hazırız. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden Scotty bünyesinde, yukarıda bilgisi verilen haklarınızı kullanabileceğiniz başka çözüm ve destek mekanizmaları devreye aldığında bunları size ayrıca duyuracağız.

 

Bize Ulaşın - Sorular ve Şikayetler

Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda veya bu Gizlilik Bildirimi veya yürürlükteki mevzuat uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, hi@usescotty.com adresine yazılı olarak başvurarak veya uygulamada yer alan Bize Yazın üzerinden bize ulaşabilirsiniz